PM Det medvetna andetaget

Denna promemoria, eller white paper som texten också kallas för, handlar om hur du kan lära dig att andas på ett medvetnare sätt.

Det är ingen nyhet att det är viktigt att andas. Det räcker med några minuters syrebrist för att för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information.

Men få av oss är medvetna om att HUR vi andas påverkar varje liten del av vårt liv. Visste du att vi tar ca 1 000 andetag varje timme? Det blir ca 25 000 andetag på en enda dag. Har du någonsin tänkt på HUR DU andas när du jobbar, sitter framför datorn, pratar, tittar på tv, kör bil, blir upprörd osv? Försämrade andningsvanor, som att andas för mycket, andas högt uppe i bröstet, hålla andan, andas med munnen eller uppleva att vi inte andas alls, utgör en stor stress för kroppen då det leder till syrebrist och energibrist.

Vår kropp har ett enormt behov av energi och syre är nödvändigt för att tillgodose detta behov. Det är mycket effektivare att tillverka energi med hjälp av syre än utan då endast ca 5 % av den tillgängliga energin från maten vi äter kan utvinnas när inte syre finns tillgängligt. Energiproduktion med hjälp av syre utvinner däremot upp till 100 % av den tillgängliga energin. Anledningen till att vi dör bara några minuter efter att vi slutar andas är alltså på grund av energibrist som är ett resultat av syrebrist.

Ta del av informationen i detta PM så att du kan lära dig mer om hur du bör andas för att må bra.

Specifikation

  • PM Det medvetna andetaget
  • 4719
  • 1,00
  • 6
  • pdf
0 kr
Välj din plan

Med vårt abonnemang får du obegränsad tillgång till alla våra dokument och guider